It reizen

Dingen doen in Nederland: kamperen

Geplaatst op

Kamperen in Nederland biedt een breed scala aan mogelijkheden voor zowel de avontuurlijke kampeerder als degene die houdt van comfort en luxe. Of je nu wilt genieten van de rust en schoonheid van nationale parken, de zeelucht wilt opsnuiven op een strandcamping, of een unieke glamping-ervaring wilt proberen, Nederland heeft het allemaal. In deze tekst nemen we je mee langs de verschillende opties die ons land te bieden heeft voor kampeerliefhebbers. Lees snel verder en ontdek de perfecte kampeerbestemming voor jouw volgende vakantie!

Overnachten in de natuur

Nederland heeft diverse nationale parken zoals De Hoge Veluwe en Nationaal Park De Biesbosch, waar je kunt genieten van uitgestrekte bossen, heidevelden, en waterrijke gebieden. Voor wie van de zee houdt, zijn er strandcampings zoals Camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee en Camping Duinoord op Ameland, waar je kunt kamperen vlakbij het strand en de duinen.

Kamperen bij een boer

Boerencampings bieden een landelijke ervaring waar je kunt overnachten op actieve boerderijen. Camping Het Groene Woud in Brabant en Boerencamping de Roos in Overijssel zijn goede voorbeelden waar je kunt genieten van het platteland en de boerderijdieren. Glamping is een luxere vorm van kamperen en biedt comfortabele tenten met voorzieningen zoals privé sanitair en soms zelfs een jacuzzi. Camping BetuweStrand en Glamp Outdoor Camp Veluwe zijn populaire glamping-bestemmingen.

Gratis kamperen 

Hoewel wildkamperen officieel niet is toegestaan in Nederland, zijn er paalkampeerterreinen waar je gratis mag overnachten. Deze eenvoudige plekken in de natuur, zoals in Drenthe en Brabant, bieden een avontuurlijke kampeerervaring. Voor gezinnen met kinderen zijn er speciale campings zoals Camping de Paal in Brabant en Sprookjescamping De Vechtstreek, die veel faciliteiten en animatieprogramma’s voor kinderen bieden.

Fietsroutes

Sportieve kampeerders kunnen kiezen voor fietskamperen langs populaire fietsroutes, zoals de Landelijke Fietsroutes (LF-routes), waar je bij speciale fietscampings kunt overnachten. Of je nu houdt van de kust, het platteland, luxe glamping of avontuurlijk wildkamperen, Nederland heeft voor elke kampeerliefhebber iets te bieden. Zoek je een camping in een geweldige omgeving. Camping Nunspeet maakt je vakantie helemaal leuk. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees steeds de blogs op onze site. Daarmee willen we je graag inspireren. Je gaat zeker de nodige dingen ontdekken: plekken, gewoontes, muziek en cultuur. Gewoon superleuk!

Contactgegevens

Via info @itreizen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden